Det kommer med en del detaljer även på ett 6x9-negativ – särskilt om en är en tönt som mig, som använder stativ, trådutlösare och väntar ut vinden. Bilden är banal men blir ett onyttigt ögongodis jag uppskattar att titta på.

Jag tror även att bilden är från en liten kopia jag gjorde hemma i köket. Jag vill minnas att det var rätt svårt att ställa skärpan helt rätt, då kornet var rätt litet i luppen. Filmen är Adox CHS 100 II och framkallaren är antagligen R09/Rodinal. Pappret är Adox MCC 110 i storlek 8x10", framkallaren Moersch ECO 4812.

Jag körde samma film i 4x5", initialt på grund av priset jämfört med Kodak T-MAX, men fortsatte då resultaten var fenomenala för mig. Tyvärr fick Adox problem med sin tillverkning i bladfilmsformat, så jag gick motvilligt vidare med andra filmsorter. Kommer jag igång med stormformat igen ska jag försöka hitta lite mer Adox CHS 100 II.

Samma rulle, bodar i Hamburgsund

Samma rulle, bodar i Hamburgsund