Läste för en tid sedan om Anders Alm och hans Kiruna-projekt på Fotosidan, och passade på att beställa boken “Innanför linjen för påverkade områden” som repotaget handlade om. Det är rätt kul att få se med andras ögon saker som för mig är vardag.

Men, boken fick mig att tänka och längta efter att porträttera Kiruna som något annat än bara samhällsomvandlingen, fjällvyerna eller den samiska kulturen. Mina ögon är hemmablinda, men jag vill återfå mitt seende och visa något mer än det uppenbara.

Hur? Ingen aning än. Men det var våldsamt skönt att börja fundera.

Tills att jag har kommit längre med detta projekt bjuder jag på lite bilder från sist gränsen utökades. Det var något jag följde på väg till jobbet.

Gruvstadsparken

Gruvstadsparken

Gruvstadsparken, längs gamla E10:an

Gruvstadsparken, längs gamla E10:an