Det är nog mer än fem år sedan jag gjorde denna kopia, men jag är fortfarande nöjd med den - äntligen tog jag bilden lite för långt!

Bilden är tagen i Antibes för rätt många år sedan. Polfiltret var flottigt och minskade kontrasten (vilket i övrigt var bra – kontrasten var hög) men det var först hemma jag noterade detta. Övriga rullar var på film köpt begagnad, och var i princip oanvändbara.

I mitt dåvarande mörkrum hade jag svårt att skapa maximal kontrast i kopiorna (troligtvis var filtreringen i färgförstoraren boven), så jag testade att selentona negativet och det blev bättre, men inte bra nog.

Ett inköp senare så kunde jag äntligen ta bilden alldeles för långt. En ny förstorare, nytt papper och femmans gelatinfilter under objektivet skjutsade bilden dit jag ville ha den.

Rollei RPX 100, kopierad på Adox MCC 110. Framkallare okända, men gissningsvis R09 för film och Kodak Dektol för pappret. Eller HC-110 och Moersch ECO 4812. Vem vet?