Home assistant, sätta upp sensorer

Jag har använt en del automatisering hemmavid sista halvåret eller så. Det är rätt kul, om än onödigt och av begränsad nytta - men jag slipper iaf tänka lampan när jag kommer hem! Givet att min presence detection funkar, annars blir det att komma hem till mörker och felsökande.1

Om någon skulle vara nyfiken på hur en sätter upp en sensor tycker jag följande artikel var rätt trevlig - Monitoring Internet Speed with Home Assistant.

Även om artikeln behandlar speedtest-modulen är den applicerbar för de flesta andra tillgängliga sensorerna, och den går även igenom hur en gör presentationen lite trevligare med grupper och skapa egna etiketter.


  1. Tur att jag är van vid att stå i mörkrum, vi kan nöja oss med att säga att det här har hänt några gånger för mycket. [return]